30 mei: nóg een volks avondje…

Grande_guitar_sheet_music_ii_bigVrijdag 30 mei zet het Muziekgilde z’n speurtocht door de muziek van het ‘gewone’ volk voort. Opnieuw staat volksmuziek centraal – met als klap op de vuurpijl: wat doet de hedendaagse muzikant ermee?

Opnieuw duiken we in de rijke voorraad van wat er ter wereld aan muziek wordt gemaakt. Vanuit het westen hebben we maar een beperkte kijk op de muzikale creativiteit, ver van ons vandaan. Toch blijkt er vaak één universele taal te bestaan, die van muziek en ritme. We genieten mee met Lang Lang als hij met z’n vader Chinese volksmuziek speelt. Een Argentijnse tango ontroert – en niet alleen bij Maxima liepen de tranen over de wangen…

Na een nieuwe tocht door verre streken, laten we na de pauze horen wat er op klassiek gebied met volksmuziek gedaan werd. Marie-Joseph Cantaloube de Malaret komt voorbij met zijn Chants D’Auvergne, de Griekse operazangeres Agnes Baltsa zingt "De liederen die mijn moeder me leerde", José Cura brengt een prachtig Argentijns lied en we horen wat uit de Missa Criolla van Ariel Ramirez.

Heeft u ook zulke voorbeelden van ‘vertaalde’ volksmuziek, neem ze mee! Vrijdag 30 mei, 19.30, in de kapel, ‘s Gravelandseweg 144 inHilversum.
Voor een tegemoetkoming in de kosten voor de huur vragen we€ 6,–.

Leave a comment

Filed under Aankondigingen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s