'Hilversum Getoond' CD aangeboden aan gemeente Hilversum

JubileumCD Vrijdag 14 januari 2011 was een feestelijke dag voor het Gilde Hilversum en Wijdemeren. In aanwezigheid van prominente gasten werd het 25ste Hilversumse Gildejaar ingeluid. Dat gebeurde met de overhandiging van de CD “Hilversum Getoond” aan wethouder van Cultuur Lon Jooren-van der Boor (VVD). De CD is het (nou ja, beetje overdreven) levenswerk van GJ van Lonkhuyzen en hij mocht dan ook het eerste exemplaar mede-uitreiken.

In een toelichting beschreef GJ hoezeer hij van alle componisten (of hun nabestaanden) medewerking kreeg om dit project van de grond te tillen. Componist Jan Huydts en geluidstechnicus-drummer Lex Tanger namen de digitale montage en mastering voor hun rekening. En oud-KRO-medewerker Willibrord Ruigrok deed de vormgeving. Componist Will Eisma toonde zich na afloop uiterst enthousiast: “De cd is een mooi geschenk voor iedereen die erbij betrokken is/was en voor eenieder die geïnteresseerd is in de muziek-cultuur van Hilversum. De fragmenten zijn prachtig van klank en geven een goed beeld van wat er gecomponeerd is in dit dorp!!!”

En zo ontstond er een ‘plaatje’ van een CD, met een bijzondere afspiegeling van de jonge monumentale muziek die Hilversum heeft voortgebracht. De CD is voorzien van een boekje dat leest als een novelle.

De gemeente Hilversum heeft een groot aantal exemplaren afgenomen en zal deze als representatiegeschenk gebruiken. Een deel van de oplage (in totaal 1000 stuks) wordt verkocht via de VVV in het oude raadhuis aan de Kerkbrink (€ 9,95).

Voor een fotoreportage hier doorklikken naar de Flickr-pagina.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Tips en Aanraders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s