Zomercompilaties van De Tafel van Tjako – seizoen 2011-2012

Hilversum herbergt meer muzikaal talent dan je kunt bedenken. Tjako Fennema wist voor de lokale omroep RTi musici van naam te verleiden om voor hun eigen lokale omroep te vertellen over hun passie en hun projecten – en ook nog wat ten gehore te brengen. Deze zomer zendt RTi de komende zes weken een compilatie uit van de hoogtepunten uit het eerste seizoen. Iedere week worden twee hoogtepunten uit het afgelopen seizoen herhaald, op verschillende tijden in een carrousel, afgewisseld met het laatste plaatselijk nieuws. De afleveringen Zomer-tafelen met Tjako zijn te zien vanaf maandag 16 juli.

Aflevering 1
Harpiste Lavina Meijer maakte furore met haar bewerking van Metamorphosis van Philip Glass, speelt en vertelt daarover en verder test jazz pianist Paul Poulissen de kennis van presentator Tjako Fennema.
Aflevering 2

Tim Kliphuis, violist en Vincent Koning, gitaar, spelen jazz muziek in de stijl van Stephan Grappelli en vertellen en spelen. Ook het Erasmus trio is van de partij: een gesprek met Xiaojia Xu, Vera Laporeva en Thomas Herrmann en muziek!
Aflevering 3

Marlene Hemmer, viool en Jochem Geene, piano, vertellen over en spelen bewerkte operamuziek en Ernö Olah, bekend van het Malando orkest, laat zijn zaag zingen…
Aflevering 4
Nadia Wijzenbeek, viool, Chris Watt, cello, spelen en Nadia spreekt samen met voorzitter Roland Kieft over de Raadhuisconcerten. Ook Paolo Giacometti, pianist, is van de partij. Hij speelt een deel uit de Sonatine van Ravel.
Aflevering 5

Het Hilversumse pianoduo Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans was niet eerder te zien bij RTI maar was zo vriendelijk deel te nemen aan het pilot programma van De Tafel van… Nu dus de premiere van een gesprek en een deel uit het Deutsche Requiem van Brahms voor vier handen. Henk van Zonneveld, klavecimbel, speelt en vertelt over zijn huisconcerten.
Aflevering 6

Pianist Ralph van Raat praat over zijn carrière en laat de vleugel spetteren met werk van Scriabin en Maria Paula Majoor vertelt over het Matangi Kwartet, dat de zomercompilaties afsluit met een vrolijke noot.

RTi is in Hilversum te ontvangen op
UPC: analoog: kanaal S15- en digitaal kanaal 31
KPN Glasvezel: kanaal 555
XMSnet: analoog kanaal 63+ en digitaal kanaal 39
De volledige afleveringen zijn ook terug te vinden op het YouTube kanaal van RTi: http://www.youtube.com/rtihilversum1 Meer over de omroep: http://www.rtihilversum.nl/

Advertisement

Leave a comment

Filed under Tips en Aanraders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s