Vrijdag 23 mei: muzikale rondreis

volksmuziekOp vrijdagavond de 23ste hebben we voorlopig de laatste muziekavond van het Muziekgilde. Over Volksmuziek. In Wikipedia lezen we: Volksmuziek is in het algemeen het tegendeel van klassieke muziek (de laatste uitsluitend bedoeld als kunstmuziek, als esthetisch luistergenot), in diverse culturen. Het kenmerkende van volksmuziek, is dat het een rituele of functionele rol in een bepaalde cultuur vervult, bijvoorbeeld in de vorm van dansmuziek, feestmuziek of muziek die gebruikt wordt om bepaalde arbeidshandelingen te synchroniseren.

Muzikale rondreis
Jos van der Pal zal de eerste helft van de avond een muzikaal rondreisje organiseren door Europa, beginnend met een stukje historie, en dan via Frankrijk, Spanje, Italië, Wenen, Berlijn eindigen we in Nederland met muziek van eigen bodem. Als dát geen voorbereiding op de vakantie is…

Wereldwijd…
Na de pauze neemt Marijke Koeman het over, met vakantiebestemmingen die een stukje verder weg liggen: in Azië, Afrika, Latijns-amerika…en de daarbij behorende muziek.

Aanvang 19.30 tot uiterlijk 22.30 (de zaal sluit om 23.00 uur). Adres: Sint Annagebouw, Schapenkamp (naast de Vituskerk). Kosten: 6€ als bijdrage in de huur.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Aankondigingen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s