Vrijdag 26 september: het chanson!

De muziekavond wordt gevuld met door Claes van Arem uitgekozen muziek: het chanson!
Mistinguett_Moulin_RougeIn Wikipedia lezen we: “Een chanson is simpelweg het Franse woord voor ‘lied’, en is daarmee de benaming voor de populairste, meest eigen stijl van Franse zangkunst. Het heeft vaak een poëtisch-verhalende vorm. Een beoefenaar van het chanson wordt in het Nederlands een chansonnier genoemd. Chansons bestaan in traditionele en meer moderne vormen. Eén van de begeleidende instrumenten van een traditioneel Frans chanson is de accordeon. Ook anderstalige verhalende liederen worden vaak aangeduid met chanson. Aan Ernst van Altena wordt de Nederlandse vertaling van het woord chanson toegeschreven: luisterlied.”

Claes begint de avond met een aantal klassiekers. Mistinguett komt voorbij, evenals Getty en Frehel… U denkt misschien WIE? Maar als u hun muziek hoort, zult u moeten erkennen dat hun chansons onderdeel van ons muzikale DNA geworden zijn… Heeft u een Frans juweel in de CD/platenkast staan en wilt u dit met ons delen? Neem het gerust mee.

Vrijdag 26 september, vanaf 19.30, St. Annagebouw, Schapenkamp: de koffie en thee staan – tegen betaling – klaar, in de pauze een drankje en een hapje. We vragen 6€ als tegemoetkoming in de huurkosten. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Aankondigingen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s