Vrijdag 24 oktober: Balletmuziek!

Screen shot 2014-10-18 at 15.31.10Vrijdag 24 oktober is er weer een muziekavond van het Muziekgilde. Zoals gebruikelijk, vanaf half acht tot uiterlijk half elf, in het Sint Annagebouw achter de Vituskerk. En om te vieren dat daar nu WiFi is, verzorgen we een avond met beeld! En ons thema? Balletmuziek!

Vreemd, we besteedden er nooit eerder aandacht aan…
En dat terwijl wij in Nederland kunnen bogen op een internationaal vermaarde balletwereld, met grootheden als Hans van Manen, Rudy van Dantzig en Toer van Schayk. Mannen ook, die zich niet beperkten tot typische balletten met hun eigen balletmuziek. Ze doken ook in de niet-balletmuziek en wisten voorstellingen te maken, waarbij de muziek nóg meer in beweging kwam dan we voor mogelijk hielden.
Van beide ‘scholen’ laten we voorbeelden zien en horen. Hier alvast een voorbeeldje…

Heeft u zelf muziek waarvan u denkt: dáár zou een ballet op geschreven kunnen worden? Neem het mee en we beluisteren het samen!
Vrijdag 24 oktober, half acht, St. Annagebouw. We vragen 6 euro als tegemoetkoming in de huurkosten. We schenken – tegen betaling – koffie en thee en later, in de pauze, een wijntje of frisdrank. Weest van harte welkom! Aanmelding is niet nodig.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Aankondigingen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s