Afscheid…

09Op vrijdag 7 juni namen we in klein maar fijn gezelschap afscheid van het Muziekgilde. Hier een verslag van de bijeenkomst, met zelfgemaakte zoute stengels en zalm mousse… Foto’s staan onder artikel.

De muzikale aftrap werd gedaan door Cobi Keizer, die in herinnering bracht haar eerste bezoek aan het Concertgebouw in Amsterdam.
Overweldigend was dat, en ook de muziek. Ze wist tot de dag van vandaag nog wat ze er hoorde: onder andere Franz Schubert’s Rosamunde Entr’act.

Al pratende over muziek waar je tranen van in de ogen krijgt, kwamen ook Elgar’s Enigma Variations voorbij – en dan vooral het deel Nimrod. Een werk dat traditioneel gespeeld wordt op Rememberance Day in het verenigd Koninkrijk.

Henk Griffioen scheef een prachtig gedicht ter inleiding van een prachtig Gregoriaans werk, gezongen door drie stemmen. Het klonk alsof het er dertig waren. We constateerden dat we misschien in het verleden te weinig aandacht aan deze muziekvorm hebben besteed… Dan hier een ‘toetje’: een opmerkelijke nieuwe opname van de Cisterciënzer monniken van Stift  Heiligenkreuz in het Wiener Wald.

Claes van Arem stond nogmaals stil bij het bijzondere Belgische talent Stromae, die de Franse taal weer volwaardig onderdeel maakte van het Franse lied… Vandaar hier een uitvoering, mét tekst.

Nadat we Claes hadden bedankt voor al haar stille werk op de achtergrond voor het Muziekgilde (met een mooi koffietafel-boek en een CD cassette) zetten we haar nog even in het zonnetje met een ander nummer van Stromae. Formidable!
Jos van der Pal tenslotte wist weer met behulp van muziekfragmenten scherpe vragen te stellen en goede antwoorden met een cadeau CD te belonen.
Iets zegt ons dat we wellicht in de toekomst nog weleens een huiskamerbijeenkomst gaan meemaken 🙂

Advertisement

Leave a comment

Filed under Speellijsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s